Geplaatst op Geef een reactie

Keto zalm met avocado salsa

Keto-vriendelijke gebakken zalm met avocado salsa:

Ingrediënten:

  • 4 zalmmoten (ongeveer 175 gram per stuk)
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • 60 gram fijngesneden rode ui
  • 60 gram fijngesneden tomaat
  • 1 jalapeño peper, zonder zaad en fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • Sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.
  2. Bestrooi de zalmmoten met zout en peper aan beide kanten.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op medium vuur. Voeg de zalmmoten toe en bak 2-3 minuten per kant of tot ze lichtbruin zijn.
  4. Leg de zalm op de voorbereide bakplaat en bak deze in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten of totdat deze gaar is.
  5. Terwijl de zalm bakt, bereid je de avocado salsa voor. Doe dit door de avocado in een kom fijn te maken met een vork of een aardappelstamper.
  6. Voeg de rode ui, tomaat, jalapeño peper, koriander, limoensap en knoflook toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
  7. Serveer de gebakken zalm met de avocado salsa erbovenop.

Deze maaltijd is een geweldige optie voor mensen die een ketogeen dieet volgen, omdat het laag in koolhydraten is en rijk aan gezonde vetten van de zalm en avocado. De avocado salsa geeft een frisse smaak aan de zalm en helpt om de smaken goed in balans te houden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *