Hier is een recept voor een lekkere keto-appeltaart: (en ja, van deze appeltaart zonder bloem of suiker mag je best een stukje tijdens je keto dieet.)
Ingrediënten (voor de bodem):
- 1 1/2 cup amandelmeel
- 1/2 cup kokosmeel
- 1/2 cup roomboter, gesmolten
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
Ingrediënten (voor de vulling):
- 4 grote appels, geschild en in plakjes gesneden
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- 2 el suikeralternatief, naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een kom het amandelmeel, kokosmeel, gesmolten roomboter, ei en vanille-extract tot een deeg.
- Druk het deeg in een springvorm van 22 cm en bak de bodem 15 minuten in de oven.
- Meng in een andere kom de appelplakjes, kaneel, vanille-extract en suikeralternatief.
- Giet de appelmengeling op de bodem en bak de appeltaart nog 30-35 minuten tot de appels gaar en de bodem goudbruin is.
- Laat de appeltaart afkoelen voordat je hem serveert.
Geniet ervan!